Noorwegen

Noorwegen Droomland

 • Nieuw Zomer 2021
 • Rondreis

Sub Title: Vanaf € 1.465 p.p.

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Maak kennis met het fascinerende natuurschoon van Zuid- en West-Noorwegen en ontdek hoe ongerept de natuur in Scandinavië nog is. Voor natuurliefhebbers is dit land een waar paradijs. Eindeloze meren, schilderachtige dorpjes, overweldigende panorama's, een afwisselende route per luxe autocar, zij zullen deze tocht tot één van uw mooiste reiservaringen maken. De mooie boottochten en de stadsbezoeken maken dit programma compleet. Ontdek samen met ons één der laatste stukjes ongerept paradijs op aarde...

U S P:

Noorwegen ‘Droomland’, laat je overweldigen....

Inbegrepen:

 • 8 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • bootoverzet Kiel – Göteborg en terug met Stena Scandinavica of Stena Germanica van Stena Line op basis van 2-persoons binnenhut met douche/toilet
 • reis en alle excursies met luxe autocar
 • alle bootoverzetten: Linge-Eidsdal, boottocht Geirangerfjord van Geiranger naar Hellesylt, Manheller-Fodnes; Hardangerfjord-brug
 • audioguide systeem
 • deskundige begeleiding
 • audioguide systeem
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 01/02/2021

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken (meestal ijswater voorzien)
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven 
 • reis- en annuleringsverzekering 

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 325
11B (buitenhut): + € 340
22B (buitenhut): + € 50/persoon

VREEMDE MUNTEN:
Euro, Noorse kroon en visa card.
Noorse kroon, 10 NOK = ca. € 1.

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING:
boot/autocar-reis.
Bij reservatie Identiteitsgegevens doorgeven voor de ferries.
Opgelet! Een kleine aparte bagage voor de bootoverzetten is noodzakelijk.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Geel, carpooling Geel-West
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Programma onder voorbehoud van wijziging

Diverse hotels Noorwegen Droomland

Maaltijden:

Ontbijtbuffet. Diner: een 3-gangenmenu of een gevarieerd Scandinavisch buffet. Heerlijk! 

Kamerbeschrijving:

Al onze hotels tijdens deze rondreis behoren tot de betere klasse hotels met méér dan het gewenste comfort. In functie van de reisroute of een specifieke locatie werd het meest geschikte hotel gekozen. 

Logies :
11A: standaard éénpersoonskamer/éénpersoons binnenhut
11B: (op aanvraag): standaard éénpersoonskamer/éénpersoons buitenhut
22A: standaard tweepersoonskamer/tweepersoons binnenhut (max. 2 volw.)
22B: (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer/tweepersoons buitenhut (max. 2 volw.)

Reisprogramma

 • dag 1

  Naar Kiel (D)

  Beschrijving:

  Vertrek 's morgens héél vroeg vanuit onze opstapplaatsen via Nederlandse en Duitse autowegen richting Kiel. Bij aankomst in Kiel inscheping op de boot van Stena Line. Toewijzing van de kajuiten. Om ca. 18.45 uur afvaart naar Göteborg.

 • dag 2

  Göteborg-Lillehammer (OD)

  Beschrijving:

  Ontbijtbuffet aan boord. Omstreeks 09.00 uur komen we aan in Göteborg en rijden in noordelijke richting langs Minnesund en het mooie Mjøsa-meer (het grootste van Noorwegen) naar Hamar. Verder naar Lillehammer, de gekende Olympische stad, voor overnachting in het Scandic Victoria hotel Lillehammer. 

 • dag 3

  Lillehammer-Bjorli-Geiranger (OD)

  Beschrijving:

  Deze ochtend doorkruisen we het natuurschone Gudbrandsdal naar Dombås. Van hieruit rijden we door het imponerende landschap van het Romsdal met zijn steile, oprijzende bergwanden en watervallen, naar Bjorli richting Åndalsnes. Hier begint de heel beroemde ‘Trollstigveien’, een bergweg omgeven door hoge toppen en diepe kloven. Deze naam is ontleend aan de legenden over de ‘Trollen’. Na een korte bootoverzet van Linge naar Eidsdal maken we een panoramarit langs de adembenemende ‘Orneveien’ (Arendsroute), alvorens aan te komen in het dorpje Geiranger, aan het begin van de beroemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoed). Overnachten doen we in Geiranger in het Union Hotel. 

 • dag 4

  Geiranger-Briksdal-Skei (OD)

  Beschrijving:

  Gedurende een  boottocht van ong. 1 uur op de Geirangerfjord, één der smalste Noorse fjorden, bewonderen we de talloze watervallen met onder meer de beroemde ‘Zeven Zusters’ en de ‘Bruidssluier’. Na ontscheping in Hellesylt rijden we via Stryn rond de Nordfjord naar Olden. Hier bezoeken we de Briksdalgletsjer, één der grootste gletsjers in Noord-Europa (stevige wandelschoenen voorzien). We vervolgen onze rit  naar het Thon Hotel Jølster in Skei, prachtig gelegen aan de noordoever van het Jølstravatnet meer. 

 • dag 5

  Skei – Flåm – Stalheim - Bergen (OD)

  Beschrijving:

  Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar de Sognefjord en Sogndal. Een korte bootoverzet brengt ons van Manheller naar Fodnes. Vervolgens rijden we  via Flåm, Gudvangen, Stalheim en Voss naar Bergen, de hoofdstad van het Noorse fjordenland en oude Hanzestad. Geïnteresseerden kunnen de Fløibanen nemen, een kabelbaan op rails langs de steile bergwand naar de top van de Fløyen. Eenmaal boven geniet u van een fantastisch uitzicht over de stad, de aanvaarroute, de fjorden en de eilanden eromheen. Overnachting in Quality Hotel Edvard Grieg in Bergen.

 • dag 6

  Bergen-Hardangerfjord-Eidfjord-Geilo (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag maken we een stadsrondrit in Bergen aangevuld met wat vrije tijd. Nadien rijden we richting Norheimsund met een stop aan de Steindalsfossen (waterval). We zetten onze weg verder langs de Hardangerfjord naar Øystese en Bruravik. We steken de nieuwe Hardangerfjord-brug over, volgen de kustlijn van de prachtige Hardangerfjord en doorkruisen de vallei van het Måbødal, richting Eidfjord. De 7 km lange steile weg door het Måbødal is wondermooi. We begeven ons naar het ‘Hardangervidda Natuur Centrum’ in Eidfjord, (Hardangervidda = één van de mooiste nationale parken van Noorwegen). In Fossli bezichtigen we de hoogste waterval van Noorwegen, Vøringfossen, met een kaarsrechte val van 182 m. Nadien rijden we over het bosarme plateau van de Hardangervidda, met uitzicht op de bergketen van Hallingskarvet, naar het toeristenplaatsje Geilo. Overnachting in Dr. Holms Hotel.

 • dag 7

  Geilo-Oslo (OD)

  Beschrijving:

  We verlaten Geilo en zetten koers richting Oslo via Torpo en Gol, langs de prachtige Hallingdal-vallei naar Hønefoss. In Oslo maken we een stadsrondrit en bezoeken het Vigeland-Park (allerlei beeldhouwwerken van ijzer, brons, staal...). Nog andere bezienswaardigheden zijn het Koninklijk Paleis, de Town Hall en de parlementsgebouwen. Overnachten doen we in het Scandic Victoria Oslo, gelegen op wandelafstand van het centrum.

 • dag 8

  Oslo – Göteborg (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag heeft onze reisleider nog een wandeling voor u in petto maar u kan ook kiezen voor wat vrije tijd alvorens we verder rijden richting Göteborg voor inscheping op de boot van Stena Line naar Kiel. Diner en overnachting aan boord. 

 • dag 9

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Ontbijtbuffet aan boord. Na een boeiende, adembenemende natuurreis vangt de terugreis aan via de Duitse autowegen naar de afstapplaatsen.