Noorwegen

Noordkaap & Lofoten

 • 11/06/2023
 • 06/08/2023
 • Busreis

Vanaf € 2895

Bereken uw prijs

Tijdens deze exclusieve 17-daagse ontdekkingsreis maakt u kennis met Denemarken, het groene Zweden, het onvergetelijke licht van de middernachtzon in het Hoge Noorden, de Poolcirkel en het meest noordelijke punt van het Europese vasteland: de Noordkaap. Tevens is deze reis een ontdekking van de ongerepte natuur in Lapland, het binnenland van Finland met honderden diepblauwe meren en verblijft u op de onwaarschijnlijk mooie Lofoten eilanden. Bovendien worden de 4 Scandinavische hoofdsteden; Kopenhagen, Stockholm, Helsinki en Oslo bezocht. Deze reis is in één woord subliem…

Inbegrepen:

16 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

14 x  lunch

1 x lunchpakket

1 x broodjes op de heenreis

overtocht Stockholm-Turku met Virgin Line op basis van een buitenhut

overtocht Oslo-Kiel met Color Line op basis van buitenhut

reis en alle excursies met luxe Carolus autocar

bootoverzetten: Puttgarden-Rødby, Helsingør-Helsingborg en alle binnenlandse overzetten in Noorwegen

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 09/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank (meestal ijswater voorzien)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • overige inkomgelden
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
11/06/2023: € 3060
06/08/2023: € 2895
Toeslagen
11A ( éénpersoonskamer +éénpersoons buitenhut) + € 819
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-I

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
  (vertrektijden worden later meegedeeld)
Opmerking:

autocar/boot-reis.
17 dagen = 2 overnachtingen aan boord en 14 overnachtingen in hotels.
Bij reservatie identiteitsgegevens doorgeven voor de ferry’s.
Opgelet! Een kleine aparte bagage voor de bootovertochten is noodzakelijk!

Valuta:

Euro, Deense, Zweedse en Noorse kroon en credit card. 

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Naar Kopenhagen

  Vertrek ’s morgens via Duitse autowegen naar Puttgarden voor de overzet ‘Puttgarden-Rødbyhavn’ (Denemarken). Vervolgens naar Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. Aankomst in 4* Comwell Copenhagen Portside Hotel in Kopenhagen voor onze eerste overnachting.. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kopenhagen-Jönköping

  In de voormiddag een stadsbezoek aan Kopenhagen langs het stadhuis, Christiania, het Zeemeerminnetje, Nyhavn, Amaliënborg, Slot Christiansborg…. Na de lunch rijden we verder naar Helsingør voor een korte overtocht naar Helsingborg in Zweden. Rit tot Jönköping, mooi gelegen aan de zuidelijke oever van het Vätternmeer. Overnachten doen we in 4*-Scandic Elmia Jönköping (afreis 11/06/2023) of 4*-Best Western Plus John Bauer Hotel (afreis 06/08/2023).

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Jönköping-Stockholm-Turku

  Na het ontbijt rijden we richting Norrköping en verder naar Stockholm voor een 3 uur durende stadsrondrit met plaatselijke gids: het koninklijk slot, het stadhuis met de gouden zaal, de oude stad… We genieten aansluitend van wat vrije tijd in deze prachtige stad, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd... Omstreeks 19.00 uur schepen we in op de Viking Glory van Viking Line naar Turku. Tijdens de overtocht genieten we van de faciliteiten aan boord, echt wel een heerlijke ervaring… Overnachting aan boord. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Turku-Helsinki-Jyväskylä

  Ontbijt aan boord. Om 07.30 uur aankomst en ontscheping in Turku. Verder via Salo en Espoo naar Helsinki, de Finse hoofdstad, de ‘Witte Stad van het Noorden’, de ‘Dochter van de Oostzee’. Een 2 uur durend stadsbezoek onder leiding van een plaatselijke gids. Bezienswaardigheden zijn: de ‘Senaatsplaats’ met de kathedraal, de Russisch-Orthodoxe kerk, de IJsbrekers, het ‘Sibeliusmonument’ en de prachtige ‘Rotskerk’... Daarna noordwaarts door het ‘land van de duizend meren’ over Lahti naar Jyväskylä voor overnachting in 4*-hotel Original Sokos Hotel Alexandra.

 • dag 5

  Jyväskylä-Rovaniemi

  We zetten onze tocht verder en rijden richting Oulu, gelegen aan de monding van de rivier Oulujoki aan de Botnische Golf. Verder langs Kemi en de Kemijoki rivier naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins-Lapland en de thuishaven van de Kerstman. Overnachting in 4*-hotel Scandic Rovaniemi City (afreis 11/06/2023) of 4*-Santa’s Hotel Santa Claus (afreis 06/08/2023).

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rovaniemi-Inari

  We beginnen onze dag met een bezoek aan het ‘Dorp van de Kerstman’. Hij woont hier en ontvangt er post uit de hele wereld. Mogelijkheid om souvenirs te kopen en/of om foto’s te maken. We steken de poolcirkel over en rijden verder noordwaarts door de toendra’s van Lapland, bewoond door de Samen of Sami, die hier ontelbare rendieren hoeden, naar Inari. Overnachten doen we aan het Inarimeer, het ‘heilige meer der Lappen’, in het zeer mooi gelegen 3*s Wilderness Hotel.

 • dag 7

  Inari-Honningsvåg

  Vandaag begint de laatste etappe naar het meest noordelijke punt van Europa: de Noordkaap. Vanuit Inari rijden we noordwaarts naar Karigasniemi, aan de Noorse grens, naar Karasjok, een soort cultureel centrum van Noors-Lapland en verblijfplaats van de Sami-bevolking. We vervolgen onze tocht langs de bekende ‘Rendierroute’ naar Lakselv en zo verder langs de romantische Porsangerfjord naar Kåfjord. Langs indrukwekkende tunnels en een brug naar het kleine stadje ‘Honningsvåg’. Deze avond maken we een uitstap naar het Noordkaap-plateau, vanwaar we een onvergetelijk zicht hebben op de Arctische IJszee. Overnachting in Scandic Nordkapp of Scandic Honningsvåg. Wat een prachtige dag!

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Honningsvåg-Alta

  Vandaag een vrije voormiddag op het Noordkaapeiland Magerøya. Het gebied is zo schitterend dat we er alleen maar stil van kunnen worden. Onze reisleider heeft zowel bij goed als bij slecht weer een tof programma in petto. Na de lunch keren we terug naar het vasteland, naar Kåfjord en rijden verder door het Senneland met zijn bergtoppen en ravijnen naar Alta voor onze overnachting in 4*-hotel Scandic Alta.. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Alta-Tromsø

  Nadat we ons voorzien hebben van een lunchpakket van het hotel (omwille van de verschillende bootoverzetten), vertrekken we richting Tromsø. We volgen de kustlijn en genieten van indrukwekkende uitzichten op de fjorden en bergen en bereiken Olderdalen. Een korte overzet van Olderdalen naar Lyngseidet, met aansluitend een korte rit naar Svensby. Een ½ uur durende boottocht brengt ons van Svensby naar Breivikeidet. Tijdens de boottocht genieten we van een prachtig uitzicht over de Lyngen Alpen. Vervolgens naar Tromsø, ook wel ‘Het Parijs van het Noorden’ genoemd. Overnachting in 4*-hotel Clarion The Edge Tromsø.. 

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tromsø-Svolvær (Lofoten)

  In Tromsø brengen we een facultatief bezoek aan de ‘IJszeekathedraal’. Andere interessante facultatieve bezienswaardigheden zijn het Poolmuseum en het Planetarium. Na de lunch, rit vanuit Tromsø langs Balsfjord naar Nordkjosbotn. Vervolgens in zuidwestelijke richting naar Bardufoss. Via Bjerkvik in westelijke richting naar Lilleng. We nemen de nieuwe Lofast-route naar Fiskebøl, gesitueerd op de magnifieke Lofoten-eilanden. De Lofoten bieden de meest spectaculaire landschappen van Europa. Rit van Fiskebøl naar Svolvær, de hoofdstad en belangrijkste vissershaven van de Lofoten. Overnachten doen we in 4* Thon Hotel Lofoten.

 • dag 11 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Svolvær (Lofoten)-Bodø

  In de voormiddag maken we een rit over de prachtige Lofoten-eilanden. De Lofoten-archipel bestaat uit verschillende eilanden aan de noordwestkust van Noorwegen en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Deze verzameling eilanden is een unieke combinatie van grillige bergtoppen, rustige dorpjes met kleurrijke ‘rorbuer’ (omgebouwde vissershuisjes) en witte zandstranden. U hoeft hier ook niet ver te gaan om de rekken te spotten waaraan de stokvis droogt. Een stop in enkele van de vissersdorpen zoals o.a. Nusfjord, Å en Henningsvær is een must! Na de lunch rijden we naar het westelijke puntje van de Lofoten, Moskenes voor een ca. 3 uur durende bootoverzet naar Bodø. Overnachting in een 4*-hotel in Bodø. 

 • dag 12 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bodø-Mo i Rana

  Na het ontbijt, rit doorheen een prachtig landschap met diepe fjorden en hoge bergen naar Fauske. We doorkruisen het bekende Saltgebergte, waar we de Noordpoolcirkel oversteken (halte). Verder naar de grote industriestad Mo i Rana voor overnachting in 4*-Scandic Meyergården Hotel.

 • dag 13 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Mo i Rana-Trondheim

  We rijden in zuidelijke richting door de bergachtige streek van Helgoland en de landbouwers-provincie van Noord-Trøndølag naar Grong. Langs de Trondheimsfjord naar Trondheim. Indien de beruchte ‘Nidaros-Dom’ is geopend: mogelijkheid tot bezichtiging van het meest waardevolle middeleeuwse gebouw van heel Noorwegen. Echt wel de moeite! Overnachting in 4*-Clarion Hotel & Congress Trondheim.

 • dag 14 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Trondheim-Dombås-Lillehammer

  Rit over de besneeuwde pieken van het Dovregebergte naar Dombås. Verder door de mooie natuur van het Gudbrandsdal om zo in de Olympische stad Lillehammer aan te komen. Avondmaal en overnachting in Scandic Lillehammer Hotel. 

 • dag 15 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Lillehammer-Oslo

  Langs het mooie Mjøsa-meer (het grootste van Noorwegen) naar Hamar. Rit naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Een 3 uur durend stadsbezoek aan Oslo begeleid door een plaatselijke gids. Bezienswaardigheden zijn: Vikingschip- en Frammuseum, ‘Vigelandpark’ met zijn 150 sculpturen uit ijzer, steen en brons... Nog andere bezienswaardigheden zijn het Koninklijk Paleis, Town Hall en de parlementsgebouwen. Avondmaal en overnachting in Scandic Victoria Oslo. 

 • dag 16 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Oslo-Kiel (ferry)

  Na een rustig ontbijt genieten we nog van wat vrije tijd in de Noorse hoofdstad. Om 13.00 uur schepen we in op de boot ‘Color Fantasy’ of ‘Color Magic’ van Color Line. Toewijzing van de kajuiten. Om 14.00 uur afvaart naar Kiel. Lunch, diner en overnachting aan boord. 

 • dag 17

  Kiel-huiswaarts

  Ontbijtbuffet aan boord. Deze rondreis naar het uiterste noorden van Europa, met bezoeken aan de 4 Scandinavische hoofdsteden, zal ongetwijfeld op menigeen een magische aantrekkingskracht hebben. De Noordkaap, de cultuur van de Lappen, de woeste natuur en de rust van de Lofoten zullen ons lang bijblijven…is! 

Diverse hotels Noordkaap & Lofoten

Kamerbeschrijving

Hoe noordelijker, hoe kleiner en hoe eenvoudiger het hotelaanbod. We kozen onze verblijfshotels tijdens deze avontuurlijke rondreis in functie van de reisroute of de specifieke locatie. Het comfort op de kamer varieert van een nette standaardkamer (steeds aparte badkamer) tot goede kwaliteitshotels. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer en éénpersoons buitenhut
22A: standaard tweepersoonskamer en tweepersoons buitenhut (max. 2 volw.)
23A (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor kind t/m 12 jaar en tweepersoons buitenhut met bijzetbed.
Maaltijden

Dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en de avondmalen worden geserveerd als 3-gangenmenu met koffie bediend aan tafel of in buffetvorm.