Italië

Napels & Amalfikust

 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2021
 • Vliegtuig/Excursiereis
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Campania - de regio die Napels en de Amalfikust omvat - is een land van mythen en legendes, en sinds de oudheid begeerd vanwege z’n vruchtbare grond en de schoonheid van de kusten. Het is het Italië van de wildste dromen: een rijke, intense, hypnotiserende mix van arabesk straatleven, decadente paleizen, pastelkleurige dorpjes en inspirerende vergezichten. De regio telt meer dan één wonder. Om te beginnen zijn er Napels, stad van oude en nobele oorsprong, en de kleine dorpen van de Amalfikust, zoals Amalfi, Ravello en Positano. Staan ook op onze planning: het beroemde eiland Capri, de archeologische opgravingen van Pompeii en de Griekse tempels in Paestum. En vergeet de imposante Vesuvius en het fantastische Reggia di Caserta niet!

U S P:

In het spoor van een boeiende geschiedenis.

Inbegrepen:

 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 2 x lichte lunch - 1 x degustatie van mozzarella als lichte lunch
 • alle excursies met een plaatselijke luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Vesuvius, Campania ArteCard voor 7 dagen, ferry Sorrento - Capri, Villa San Michele, Giardini di Augusto, Duomo di Sant’Andrea,...
 • audioguide
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Napels en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/07/2020
 • deskundige begeleiding.

Niet inbegrepen:

 • overige dranken
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAGEN :
11A: € 230

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. (Maximum 30 deelnemers).

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN: 

Vertrekhal Brussels Airport

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Hotel & Spa Bellavista Francischiello

Omgeving:

U logeert in het charmante 4*- Hotel & Spa Bellavista Francischiello gelegen in Massa Lubrense, in de nabijheid van Sorrento.

Faciliteiten:

 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • wellness
 • gratis WiFi 
 • kluisje

Maaltijden:

In het restaurant wordt de klassieke gastronomie van Napels en Sorrento gecombineerd met passie en hedendaagse trends.

Kamerbeschrijving:

De kamers zijn smaakvol en elegant ingericht, alle met een terras en uitzicht op de baai van Napels of Capri, wat uw verblijf uniek maakt. Elke kamer beschikt over het nodige comfort.  

Logies:

11A: éénpersoonskamer

22A: tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  Brussel - Het Romeinse Pompeii (LD)

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Napels. De verwoeste stad Pompeii ligt aan de voet van de Vesuvius. Opgegraven over verschillende eeuwen heen, geven de overblijfselen ons vandaag een zeer mooi voorbeeld van een Romeinse stad en haar dagelijkse leven. De archeologische ruïnes van Pompeii beslaan een zeer uitgestrekt gebied met pleinen, tempels, baden, openbare gebouwen, villa’s, winkels… Tijdens een geleide wandeling bezoeken we enkele belangrijke bezienswaardigheden van deze begraven stad. Verder naar ons hotel, het 4* Hotel & Spa Bellavista Francischiello.

 • dag 2

  Koninklijke Caserta & Vesuvius, vulkaan in de baai van Napels (OLD)

  Beschrijving:

  Ongeveer 30 km ten noorden van Napels ligt het adembenemende Koninklijke Paleis van Caserta, met zijn 250 m lange gevel het grootste paleis van Italië. Het werd gebouwd in de 18e eeuw voor de heerser van Napels, de Bourbon-koning Charles III. Het paleis is een triomf van de Italiaanse barok en één van de belangrijkste werken van de Napolitaanse architect Luigi Vanvitelli. Voor de lunch rijden we richting de Vesuvius, een nog actieve vulkaan met een lange geschiedenis. De laatste uitbarsting dateert van 1944, maar de Vesuvius is bij ons vooral bekend van de uitbarsting in 79 na Chr., toen lavastromen Romeinse steden zoals Pompeii en Herculaneum begroeven. In een paar uur tijd veranderden de idyllische, begroeide hellingen in zand en as, en eiste de vulkaan duizenden levens. Het is een mooie weg omhoog tussen prachtige wijngaarden en lavavelden, het laatste stuk naar de top kan u desgewenst te voet doen. Bij helder weer genieten we van een fantastisch panoramisch uitzicht.

 • dag 3

  Napels (OD)

  Beschrijving:

  Napels is een levendige en chaotische stad, vol prachtige historische en artistieke schatten en smalle, kronkelige straatjes met kleine winkeltjes. De Napolitanen hebben eeuwenlang aandacht én geld besteed aan hun prachtige kerken, terwijl de royalty's van verschillende grote huizen van Europa hun paleizen versierden. Napels dateert uit de 8e eeuw voor Chr. en kende zowel een Byzantijnse, Franse, Spaanse als Oostenrijkse overheersing, die elk uiteraard hun sporen nalieten. We maken een boeiende wandeling doorheen het historische centrum Spaccanapoli, wat letterlijk ‘splitsing van Napels’ betekent. Deze geweldige wijk staat bekend om haar traditie, geschiedenis, kunst en cultuur, en ze vertegenwoordigt het best de karakteristieken van de stad. Een must-see is het Nationaal Archeologisch Museum. Het museum heeft één van 's werelds beste collecties Griekse en Romeinse antiquiteiten, waaronder mozaïeken, sculpturen, edelstenen, zilver en een verzameling Romeinse erotica uit Pompeii.

 • dag 4

  Eiland Capri (OD)

  Beschrijving:

  Capri is prachtig en ongelooflijk mooi. Steile kliffen stijgen majestueus op uit een onmogelijk blauwe zee, elegante villa’s zijn begroeid met blauwe regen en bougainvillea. Zelfs de bomen lijken zorgvuldig te zijn gemanicuurd. De rotsachtige kustlijn, kleurrijke haventjes, keizerlijke Romeinse villa’s en prachtige uitzichten vanop de heuvels zullen u zeker bekoren. Anacapri ligt verspreid over de hellingen van Monte Solaro, de top van het eiland. Het is een mooi wit dorpje met pittoreske steegjes en straatjes. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Villa San Michele en haar tuin, een magische, uitzonderlijke plek waar u even de drukte van het alledaagse leven kan vergeten.

 • dag 5

  Paestum & buffelmozzarela & Sorrento (OLD)

  Beschrijving:

  Paestum - of Poseidonia zoals de stad oorspronkelijk heette, ter ere van Poseidon, de Griekse god van de zee - werd gesticht in de 6e eeuw voor Chr. door Griekse kolonisten. De zone van de Magna Graecia - het grotere Griekenland - begint hier en ademt pure geschiedenis uit. Wat deze archeologische site uniek maakt zijn de 3 van ’s werelds best bewaarde oude Griekse tempels uit de Dorische periode. We maken een reis doorheen de tijd naar de oude Grieken en Romeinen. Tussen de torenhoge Griekse tempels en de ongerepte Middellandse Zee ligt de uitgestrekte Piana del Sele, ook wel de ‘vlakte van de goden’. Dit hemelse gebied is de thuisbasis van de waterbuffel, die ’s werelds meest hemelse mozzarella produceert. Na de lunch rijden we naar het charmante stadje Sorrento. De oude stad, die nog steeds zijn Romeinse raster van smalle straatjes heeft behouden, was in de middeleeuwen een belangrijke handelspost. Het gezellige centrum nodigt zeker en vast uit voor wat vrije tijd.

 • dag 6

  De Amalfikust (OD)

  Beschrijving:

  Er is maar één manier om de verleidelijk mooie kust van Amalfi te bezoeken: langzaam, en met enkele essentiële musts op onze todolijst. Gelegen op de zuidelijke flanken van het schiereiland van Sorrento, is dit één van de mooiste kustgebieden van Italië. Hier duiken de bergen met hun steile rotswanden in de Tyrreense Zee, en ontdekken we prachtige steden die de bergen omhelzen. Een eerste stop maken we in het schilderachtige Positano, ooit één van de meest exclusieve resorts in Italië. We genieten van het bijzondere panorama op de pastelkleurige huizen die wel tegen de bergwand geplakt lijken. Door een paradijselijk landschap rijden we verder naar Amalfi, dat een glorieuze geschiedenis kende als Maritieme Republiek. We wandelen langs de mooie promenade naar het aantrekkelijke Piazza del Duomo, met zijn terrasjes en de markante Duomo di Sant’Andrea, een architecturaal hoogtepunt. Gelegen als een adelaarsnest boven het duizelingwekkende landschap ademt Ravello een heel andere sfeer uit. We brengen een bezoek aan het vorstelijke landgoed Villa Rufolo, een 13e-eeuwse villa met als hoogtepunt de prachtige terrastuinen die als het ware over de zee hangen en een inspiratiebron waren voor de Parsifal-opera van Richard Wagner.

 • dag 7

  Massa Lubrense - Brussel (O)

  Beschrijving:

  We genieten nog van een rustig ontbijt in ons hotel in Massa Lubrense alvorens we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht.