Duitsland

Najaarsriviercruise Rijn 2 - MS Viva Tiara 4*S

 • Cruise

Vanaf € 695 in type 22A

Bereken uw prijs

Er even tussenuit in het najaar? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend rivierhotel, de MS Viva Tiara 4*S. We starten en eindigen deze cruise in Frankfurt, maken enkele interessante stops onderweg, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. De all-inclusive service aan boord, de vriendelijke bemanning en de zorgvuldig samengestelde excursies aan wal maken van deze 5-daagse cruise ‘the perfect escape’ in het najaar.

Inbegrepen:

transfer Frankfurt heen en terug met luxe autocar

alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met luxe autocar

5-daagse cruise met MS Viva Tiara 4 *S  in het gekozen kajuittype

verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag

all-inclusive drankenpakket aan boord

welkomstcocktail

vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord

bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd

gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 •  overige inkomgelden
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in K22A - kajuit Emerald dek:
12/11/2023 € 695
Toeslagen
1-persoons kajuit Emerald dek (K11A): + € 110
1-persoons kajuit Ruby dek (K11B): + € 300
2-persoons kajuit Ruby dek (K22B): + € 190/per persoon
2-persoons kajuit Diamond dek (K22D): + € 235/per persoon
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Richting Frankfurt

  Met de luxe autocar rijden we via Duitse autowegen richting Frankfurt. Omstreeks 15 uur gaan we aan boord van de MS Viva Tiara 4 *S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nostalgie in Heidelberg & Speyer

  Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen, en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. In de namiddag zetten we onze vaarroute verder richting Speyer, terwijl we genieten van de voorbijglijdende landschappen. De 11e-eeuwse keizerlijke kathedraal van Speyer is ééeen van de grootste en belangrijkste der romaanse bouwwerken in Duitsland. Na schade door branden, oorlogen en restauraties te hebben doorstaan, beoogde men om de kathedraal eindelijk terug te brengen in zijn oorspronkelijke vorm tijdens een restauratie die liep van 1957 tot 1961. Voor het diner gaan we weer aan boord van de MS Viva Tiara 4*S en zetten koers richting Straatsburg. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Straatsburg, hoofdstad van Europa

  Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn maar waar we ook erkend historisch erfgoed zullen ontdekken. In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Europees Parlement. We worden rondgeleid in het gebouw en komen meer te weten over de werking en de politieke missies van deze instelling. (indien o.w.v. omstandigheden het bezoek niet kan doorgaan, wordt er een alternatief programma voorzien). De oude binnenstad wordt omringd door de rivier de Ill en is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is hier de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met o.a. prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en aan de buitenzijde spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal richting de charmante en pittoreske wijk ‘La Petite France’. Dit oude, traditionele Straatsburg wordt doorkruist door fotogenieke straatjes en kanalen waar hoge kleurrijke vakwerkhuizen de kades flankeren.  

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Domstad Mainz & Kloster Eberbach

  In het statige Mainz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is de vriendelijke en open sfeer van de stad en haar bewoners duidelijk voelbaar tijdens een wandeling over de markt en langs de gerestaureerde oude stadskern. De imposante Mainzer Dom is de monumentaalste van de 3 romaanse domkerken aan de Rijn. De Sint-Stefanuskerk is bijzonder bezienswaardig omwille van de moderne, gebrandschilderde ramen van Marc Chagall. In de namiddag gaan we op verkenning in het wijnbouwgebied van de Rheingau. We brengen een bezoek aan het Eberbachklooster, waar de wijnbouw en kloosterarchitectuur nauw met elkaar verbonden zijn. We proeven er enkele wijnen uit de streek.

 • dag 5

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning en verlaten het schip.  We sluiten deze cruise af met een geleide stadswandeling en vallen van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis). De Altstadt is geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. Na de vrije lunch vangen we de terugreis aan.

MS Viva Tiara 4*s

Kamerbeschrijving

stijlvolle en elegante buitenkajuiten, sfeervol en comfortabel ingericht, verspreid over 3 dekken. De kajuiten op het Ruby dek
(middelste dek) en Diamond dek (bovenste dek) beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken en
hebben Franse balkons. De kajuiten op het Emerald dek (= onderste dek) hebben kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te
openen zijn. Alle kajuiten beschikken over douche, toilet, wastafel, haardroger, telefoon, radio, flatscreen-TV, minibar, safe, airconditioning, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom. Tweepersoonskajuiten zijn 15 m2.


Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama- lounge met bar
 • elegant restaurant
 • stijlvolle ontvangsthal met receptie
 • bibliotheek
 • wellnessruimte
 • winkeltje en leeshoek

Lift waarmee het Ruby en Diamond dek te bereiken zijn. Het Emerald dek en Zonnedek zijn te bereiken via een trap.

Maaltijden

in het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd: een uitgebreid ontbijtbuffet met koude en warme gerechten, ’s middags en ’s avonds meergangenmenu’s met een goede Europese en vegetarische keuken. In de namiddag koffie of thee met koekjes.