Duitsland

Najaarscruise Rijn 1 MS Viva Tiara 4*S

 • Cruise

Vanaf € 695 in type 22A

Bereken uw prijs

Er even tussenuit in het najaar? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend rivierhotel, de MS Viva Tiara 4*S. We starten en eindigen deze cruise in Frankfurt, maken enkele interessante stops onderweg, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. De all-inclusive service aan boord, de vriendelijke bemanning en de zorgvuldig samengestelde excursies aan wal maken van deze 5-daagse cruise ‘the perfect escape’ in het najaar.

Inbegrepen:

transfer Frankfurt heen en terug met luxe autocar

alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met luxe autocar

5-daagse cruise met MS Viva Tiara 4 *S  in het gekozen kajuittype:

 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag
 • all-inclusive-drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • 1 x high tea in de namiddag
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

 inkomgelden volgens programma

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 06/12/2022

Niet inbegrepen:

• persoonlijke uitgaven
• overige inkomgelden
• reis- en annuleringsverzekering

Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
08/11/2023: Vanaf € 695 per persoon in type 22A
Toeslagen
11A (standaard éénpersoonskajuit Emeralddek): + € 110
11B (standaard éénpersoonskajuit Rubydek): + € 300
22B (standaard tweepersoonskajuit Rubydek): + € 190/per persoon
22D (standaard tweepersoonskajuit Diamonddek): + € 235/per persoon
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Richting Frankfurt

  Met de luxe autocar rijden we via Duitse autowegen richting Frankfurt. Omstreeks 15.00 uur gaan we aan boord van de MS Viva Tiara 4*S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Wertheim & Bronnbach

  Wertheim ligt aan de samenvloeiing van de Main en de Tauber, onder aan de voet van de prachtige burcht van de graven van Wertheim. We gaan te voet op verkenning, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven. In de namiddag rijden we naar Bronnbach. Dit dorpje ontstond in het Spessartwoud rondom de cisterciënzerabdij die hier in 1153 gesticht werd. Van een oorspronkelijk houten optrekje is deze abdij uitgegroeid tot een prachtig bouwwerk in romaanse, gotische en barokstijl. We maken hier een wandeling door de tijd en eindigen in de vinotheek voor een glaasje overheerlijke Frankenwijn (facultatief).

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Würzburg, oude residentie- en jonge universiteitsstad

  Würzburg, genesteld in het hart van Franken, biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. Architecturale meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Alle ogen zijn gericht op de twee paleizen aan weerzijden van de rivier de Main. Op de rechteroever achter de oude stad staat de Residentie van Würzburg, een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland, gebouwd in de 18e eeuw. Op de linkeroever bevindt zich Fort Mariënburg, de woonplaats van de prins-bisschoppen voor de 18e eeuw. Beide stadsdelen worden verbonden door de 180 meter lange Alte Mainbrug, omzoomd met indrukwekkende heiligenbeelden. We bezoeken de Residentie van Würzburg. Architect van dienst was de in die tijd beroemde Balthasar Neumann, en de prachtige fresco’s zijn van de hand van Giovanni Battista Tiepolo. Op het adembenemende plafond in het trappenhuis zullen we o.a. zijn meesterwerk ‘Apollo en de Vier Continenten’ bewonderen. De oude binnenstad nodigt zeker uit voor een wandeling. Omgeven door glorieuze wijngaarden is het gemakkelijk te begrijpen waarom in Würzburg wandelen en wijn hand in hand gaan. We sluiten deze dag af met een rondleiding door een wijnkelder. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tocht door het Odenwald

  Tijdens de lunch meren we aan in Miltenberg. We stappen in de luxe autocar en maken een mooie tocht door het Odenwald naar Michelstadt. Het beroemde laatgotische raadhuis met de drie markante torens en de rondom gelegen vakwerkhuizen maakt het marktplein tot een van de mooiste van Duitsland. Miltenberg am Main schittert als een middeleeuwse oude stad vol romantische steegjes en verborgen hoekjes. De vele vakwerkhuizen getuigen van de historische rijkdom van Miltenberg als handelscentrum aan de bevaarbare rivier de Main. Het historische marktplein is één van de meest gefotografeerde uitzichten in Duitsland.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning en verlaten het schip.  We sluiten deze cruise af met een geleide stadswandeling en vallen van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis). De Altstadt is geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. Na de vrije lunch vangen we de terugreis aan.

MS Viva Tiara 4*s

Kamerbeschrijving

stijlvolle en elegante buitenkajuiten, sfeervol en comfortabel ingericht, verspreid over 3 dekken. De kajuiten op het Ruby dek
(middelste dek) en Diamond dek (bovenste dek) beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken en
hebben Franse balkons. De kajuiten op het Emerald dek (= onderste dek) hebben kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te
openen zijn. Alle kajuiten beschikken over douche, toilet, wastafel, haardroger, telefoon, radio, flatscreen-TV, minibar, safe, airconditioning, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom. Tweepersoonskajuiten zijn 15 m2.


Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama- lounge met bar
 • elegant restaurant
 • stijlvolle ontvangsthal met receptie
 • bibliotheek
 • wellnessruimte
 • winkeltje en leeshoek

Lift waarmee het Ruby en Diamond dek te bereiken zijn. Het Emerald dek en Zonnedek zijn te bereiken via een trap.

Maaltijden

in het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd: een uitgebreid ontbijtbuffet met koude en warme gerechten, ’s middags en ’s avonds meergangenmenu’s met een goede Europese en vegetarische keuken. In de namiddag koffie of thee met koekjes.