Info & Tips

Ingevolge de nieuwe Europese Wetgeving op rij- en rusttijden van chauffeurs, ingegaan op 01/01/2007, zijn kleine programmawijzigingen niet uitgesloten. Onze reisleider zal u hierover informeren tijdens de reis.

Keiharde garanties
Carolus/Prima Tours heeft de principes van de ‘Geschillencommissie Reizen’ onderschreven. Zo bent u beschermd door spijkerharde garanties. Teneinde de reizigers de grootst mogelijke zekerheid te bieden, is Carolus•Prima Tours lid van het Garantiefonds Reizen, dat tussenkomt indien de uitvoering of de verderzetting van de reis in het gedrang zou komen door het financieel onvermogen van de reisorganisator. De infofolder ligt op ons kantoor.

Uw hotelkamer
Alle prijzen vermeld in de prijstabellen gelden steeds per persoon op basis van een standaard tweepersoonskamer (tenzij anders vermeld). Wanneer een kwalitatief betere kamer wordt toegewezen door het hotel, prijs u dan bij de gelukkigen. Een tweepersoonskamer is een standaard kamer bezet door 2 volbetalenden. Een 2-3 persoonskamer (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.) is een standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (= sofa, plooibed of extra éénpersoonsbed). Een 2-4 persoonskamer (max. 2 volw. + 2 kind. of 4 volw.) = in regel worden 2 bijzetbedden voor 3e en 4e persoon bijgeplaatst in een standaard tweepersoonskamer. Voor reducties zie prijstabel. Een éénpersoonskamer is een standaardkamer bezet door 1 persoon. De kamer is soms kwalitatief minder, ondanks de stevige toeslag. Let wel, dit is geen algemene regel maar een veel voorkomend verschijnsel.

Eigen reisleiding
Een team deskundige reisleiders staat garant voor een vlekkeloze reis en opvang ter plaatse. Weet wel, een reis is een aanéénschakeling van prestaties geleverd door diverse bedrijven (hotel, luchtvaartmaatschappij, transfer…). Wendt u tot hen voor alle informatie en bemerkingen tijdens de reis. De meeste problemen op reis kunnen snel en efficiënt verholpen worden door het plaatselijk personeel.

Rechtstreeks rijden
Al onze reizen vertrekken vanuit Mol en Hasselt aan onze centrale opstapplaatsen met een verharde en afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos kan achterlaten. Opstapplaats Mol: carpark Carolus Reizen, Postelsesteenweg 27 in Mol-Rauw Opstapplaats Hasselt: carpark Prima Tours, Walenstraat 30 in Hasselt De meeste reizen van Carolus/Prima Tours vertrekken rechtstreeks vanuit Mol en Hasselt. Voor bepaalde reizen wordt een pendeldienst (met transfer-busje) voorzien naar een centraal punt, dit om de vertrekken en aankomsten vlotter te laten verlopen. Voor groepen vanaf 20 personen kan een extra opstapplaats worden aangevraagd. In geen enkel ander geval wordt er afgeweken van deze opstapplaatsen.

Tijdig boeken
Wees er SNEL bij, reserveer tijdig uw vakantie, zo voorkomt u teleurstellingen! Vroege boekers kunnen hun voorkeurplaats kiezen in onze luxe-autocars. Bij een ‘upgrade’ door het hotel worden de kwalitatief betere kamers meestal toebedeeld aan de eerstgeboekte klanten. En goed begonnen…

Maaltijden tijdens reis
Voor onze Spanje-pendelreizen: half pension vangt aan met het avondmaal dag van aankomst in uw hotel en eindigt met het ontbijt de dag van uw vertrek (geen middagmalen). Vol pension vangt aan met het middagmaal de dag van aankomst in uw hotel en eindigt met het ontbijt de dag van uw vertrek (er kunnen verschuivingen optreden door andere aankomsttijden). Voor alle andere reizen verwijzen wij naar de desbetreffende prijstabel, aangaande de maaltijden. Bent u gebonden aan een bepaald dieet, dan dient u dit bij boeking aan ons door te geven. Wij zullen dit kenbaar maken in het hotel en hiermee in de mate van het mogelijke rekening houden. Het betreft hier altijd een preferentie, garanties hieromtrent kunnen wij u echter niet geven. Carolus/Prima Tours kan voor uw verzoek tot een bepaald dieet geen verantwoordelijkheid dragen.

Maaltijden aan boord
Voor al onze Spanje-reizen (behalve bepaalde uitzonderlijke afreizen) serveren wij u een AVONDMAAL aan boord van onze autocar. Wij bieden u tevens de mogelijkheid op heen- en terugreis een ontbijt te bestellen bij ons boordpersoneel tegen een democratische prijs. Dat is uniek!

Reisformaliteiten
U plant een reis naar het buitenland ? Vergeet dan zeker niet de formaliteiten van dit land te checken en tijdig de nodige documenten aan te vragen. De meest recente informatie hierover kunt u vinden op de website (www.diplomatie.be) van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken, Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking. Bij vertrek dient elke reiziger in regel te zijn met de vereiste reisformaliteiten van het land van herkomst en het land van bestemming. De naam die op de reisformaliteiten staat moet overeenkomen met de naam die werd opgegeven bij reservatie. Indien de reiziger de vereiste documenten niet kan voorleggen, wordt hij/zij geweigerd. Alle kosten die daaruit voortvloeien vallen ten laste van de reiziger. Voor Belgische onderdanen : bestemming binnen de Europese Unie : geldige identiteitskaart volstaat (geldig tot minimum 3 maanden na retour); bestemming buiten de Europese Unie : meestal een internationale reispas/paspoort vereist (geldig tot minimum 6 maanden na retour). Gelieve de juiste informatie nogmaals te checken bij het programma of op uw reisdocumenten. Niet-Belgische onderdanen : gelieve steeds contact op te nemen met de bevoegde instanties (ambassade of consulaat) voor meer info. Kinderen -12 jaar moeten in het bezit zijn van een Kids-ID (afgeleverd door bevolkingsdienst). Reken op een leveringstermijn van minstens 3 weken. Kinderen, vergezeld door één van de ouders : een gelegaliseerde volmacht van de andere ouder is vereist. Kinderen, door geen van beide ouders vergezeld : een gelegaliseerd attest afgeleverd door bevolkingsdienst is vereist als toestemming om alleen te reizen.

Speciale wensen
Wij doen al het mogelijke om eventuele ‘speciale wensen uit medisch oogpunt’ te vervullen. Garanties kunnen wij u evenwel niet geven, speciale wensen zijn dus steeds onder voorbehoud. Dank voor uw begrip.

Wij kunnen veel regelen, maar niet àlles!
Sommige diensten tijdens de reis worden niet uitgevoerd door Carolus/Prima Tours, maar door andere bedrijven (bv. luchtvaartmaatschappij, hotel…). Ondanks een zorgvuldige keuze kan er nog altijd iets mis gaan. En dat is niet altijd afhankelijk van mensen, maar ook van lokale gebruiken, technische elementen of weersomstandigheden. Daarom is het van belang dat u met de juiste verwachtingen op reis vertrekt. Bereid u goed voor en verdiep u in de cultuur en de gewoonten van het land. Daardoor zult u niet alleen meer genieten van uw reis, maar ook meer begrip hebben voor een wat andere dienstverlening dan u thuis gewoon bent. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het niet in Rome of Griekenland …

Gratis autocar-comfort
Gratis Royal Class en Sky-View Class: op alle bestemmingen waar een Royal- of Sky-View Class autocar is voorzien, dient u géén supplement te betalen voor een Royal- of Sky-View Classzitplaats. Voor onze klanten alleen het beste! Voor een Diamond Class-zitplaats wordt wel een toeslag aangerekend: Diamond Class : + € 20/traject. Zitplaats voor kind van 0 t/m 1 jaar: - 85% van de basisprijs volw. (hierop afwijking voor onze wekelijkse afreizen)

Drank aan tafel
In de meeste hotels zijn tafeldranken NOOIT inbegrepen (tenzij expliciet anders vermeld). Alle duidelijke informatie hieromtrent vindt u in onze prijstabellen. Aarzel niet ons om bijkomende uitleg te vragen.

Uw reisverzekering
Onze reizen omvatten geen reisverzekering. Uit ervaring weten wij dat deze verzekering héél nuttig kan zijn. Deze reisverzekering dient samen met uw reis te worden gereserveerd. De volledige tekst van de verzekeringsvoorwaarden vindt u hier. Denk erom, laat uw vakantiepret niet bederven!

Aankomst & Vertrek
Gasten die afreizen mogen meestal in hun kamer blijven tot 10.00 uur 's ochtends. Wij eisen dan van het hotel een grondige poetsbeurt. Even geduld dus als u aankomt in uw hotel... De hotel directie behoudt zich het recht voor de kamers pas vrij te geven vanaf 15.00 uur.

Kinderkortingen
Een kind geniet van een korting indien het de kamer deelt met twee volbetalenden (tenzij anders vermeld in de prijstabel). Die kortingen variëren volgens leeftijd en het gekozen hotel. (meer info zie prijstabel). Een baby van 0 t/m 1 jaar is om veiligheidsredenen verplicht een zitplaats in te nemen. Zitplaats voor baby van 0 t/m 1 jaar : - 85% van de basisprijs volw. (hierop afwijking voor onze wekelijkse afreizen Spanje : zie blz. 168-169 van deze vakantiebrochure).

Ziekenfonds
Vergeet niet aan uw ziekenfonds de nodige documenten en informatie te vragen vóór u op reis vertrekt, ongeacht u een reisverzekering afsloot. Met deze formulieren kan u in het buitenland uw rechten laten gelden omtrent medische verzorging.

Huwelijkskortingen
Bij voorlegging van een huwelijksaankondiging,ontvangen bruid en bruidegom elk een korting van € 12,50 op een autocar-reis van minimum € 300 naar keuze uit onze brochure 2017. Deze korting is geldig tot maximaal 2 maanden na huwelijksdatum.

Extra Bonus
Elke klant die boekt voor een autocarreis uit deze ‘Vakantiebrochure 2018’ geniet van een extra korting van € 25, die kan worden afgetrokken van een 2e autocarreis van meer dan 3 dagen uit deze brochure, met afreisdatum van 212/09/2018 en vóór 14/12/2018. Deze korting kan éénmalig per persoon en per afreisdatum worden afgetrokken (boekingen mogelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn).