België

De Westhoek

 • Excursiereis
 • Minitrip
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Deze verrassende streek koestert zich tussen de Noordzee en een onzichtbare ‘Schreve’, zoals hier de grens met Frankrijk wordt genoemd. Het groene land is een lappendeken van polders en heuvels. De Westhoek blijft altijd verbonden met ‘De Grote Oorlog’. Begraafplaatsen, monumenten, musea en oorlogssites zijn de stille getuigen van een gruwelijk verleden. Maar de Westhoek is ook rijk aan charmante stadjes en dorpen vol verhalen. Geniet van een picon of een ambachtelijk gebrouwen bier en luister naar de gezellige streektaal. Originele streekgerechten verblijden de kaart. Het ritme is hier gezapig en gastvrijheid is een zoete plicht. We brengen bovendien tijdens dit weekendje ook nog een bezoek aan het Noord-Franse Rijsel, dat zich de laatste jaren ontpopt tot een waar bezoekersparadijs, waar voor iedereen wel wat te beleven valt!

U S P:

Charmante stadjes en dorpen vol verhalen!

Inbegrepen:

 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag
 • uitstappen ter plaatse; inkomgelden: bezoekerscentrum Jules Destrooper
 • begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • avondmaal terugreis
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 28

KORTING:
geen korting 3e volw. in 23A

Best Western hotel Flanders Lodge

Omgeving:

Gelegen aan de Noorderring van Ieper, op ca. 1,5 km van het marktplein. 

Maaltijden:

Het restaurant heeft een gevarieerde spijskaart met streekgerechten, gastronomie en een vegetarisch aanbod. Bijpraten kan in de bar, of rond een tafeltje in de tearoom.

Kamerbeschrijving:

Comfortabele kamers voorzien van bad/douche, telefoon, TV, radio, safe. 

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
23A: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.)

Reisprogramma

 • dag 1

  Bezoek Ieper

  Beschrijving:

  Vertrek ’s morgens vanuit Mol en Hasselt via Antwerpen en Gent naar Kortrijk. Deze stad, bekend om z’n Guldensporenslag, is zeker een bezoekje waard. Een toffe stadswandeling brengt ons langs het belfort, via het stadhuis naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het rustige, maar stemmige Begijnhof. ‘s Middags worden we verwacht in de oude abdij Lo voor een verzorgde broodmaaltijd. In de loop van de namiddag staat het bezoekerscentrum ‘Jules Destrooper’ op ons programma. In het bezoekerscentrum wandelen we letterlijk doorheen de rijke geschiedenis van de wereldberoemde wafeltjes uit West-Vlaanderen. Na- tuurlijk komt het proeven van verschillende verfijnde wafeltjes uitgebreid aan bod, bij een heerlijk tasje koffie. Vervolgens naar ons hotel in Ieper voor avondmaal. Nadien brengen we een groet aan de gesneuvelden van het Britse leger. Om klokslag 20.00 uur wordt aan de Menenpoort elke avond e ‘Last Post’ geblazen. Overnachting.

 • dag 2

  Verkenning Ieper + Bezoek Rijsel

  Beschrijving:

  Na een verzorgd ontbijt maken we een stadswandeling in Ieper over de vestingsgordel naar de Menenpoort. Verder naar de Grote Markt, waar we meteen overdonderd WESTHOEKworden door de imposante Lakenhallen en het stoere Belfort. We nemen even een kijkje in de St.-Maartenskathedraal, die zeker de moeite waard is. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we Rijsel, het economische hart van Noord-Frankrijk. Het gezellige centrum, met een belangrijke historische kern, geeft de juiste mix van cultuur, geschiedenis en shoppingmogelijkheid. We keren terug naar Ieper voor avondmaal, gevolgd door dansavond. Overnachting.

 • dag 3

  In het teken van de oorlog

  Beschrijving:

  Na het ontbijt rijden we richting Passendale. Een absolute must in deze streek is een bezoek aan het Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Ca. 12.000 Britse soldaten liggen hier begraven, en op het Tyne Cot Memorial staan nog eens 35.000 namen van vermiste soldaten. Het bezoekerscentrum geeft ons een uniek beeld over de oude slagvelden en het aangrijpende verhaal erachter. Dit wordt nog duidelijker tijdens ons bezoek aan het ‘Memorial Museum Passchendaele 1917’ (ca. € 8), gelegen in het prachtige kasteeldomein van Zonnebeke. Vervolgens begeven we ons naar de St.-Sixtusabdij van Westvleteren, waar ieder naar eigen smaak kan proeven van één van de 3 bekende bieren (facultatief). Middagmaal. In de namiddag gaan we via Diksmuide richting Nieuwpoort-Bad voor een laatste koffiestop (facultatief) en keren daarna huiswaarts via Hasselt naar Mol.