RIVIERCRUISE DONAU (Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Slowakije)

BEGELEIDE RIVIERCRUISE met de MS Amelia ****s

De Donau doorkruist talrijke steden en dorpen waar cultuur, geschiedenis en tradities elkaar ontmoeten. Doordat de Donau zoveel landen, volken en geschiedenis verbindt, heeft hij ook een interessante culinaire geschiedenis. Tijdens deze cruise kunt u hiermee kennismaken en dat voegt een aantrekkelijk aspect toe aan de vele nieuwe ervaringen waarvan u zal genieten. Langs de grillige route rijgen de koningssteden vroegere heersers met hun schitterende gebouwen als een parel aan elkaar en de geschiedenis wordt op vele plaatsen als het ware blootgelegd. Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van. De Donau ontspringt in de bakermat van de Duitse romantiek, in Donaueschingen in het Zwarte Woud, en mondt uit in het oosten, in de Zwarte Zee, in de grootste en best bewaarde Europese delta.

Toeslagen:
1A: + € 515;
1C: + € 220;
2B: + € 197/persoon.

Korting:
2C: - € 291/persoon.

Reisformaliteiten:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opmerking:
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer,
casual kleding (enkel bij de ‘Captain’s Dinner’ een pak voor de heren, een feestelijke jurk voor de dames).
Taal aan boord: Duits, maar de bemanning spreekt ook Engels.
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening ‘in cash geld’
betalen ofwel met credit card (Mastercard & Visa).

Verzekeringstarief:
globale reisverzekering: € 4,50/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 3,90/dag/pers.

Reisprogramma

1e dag
Onderweg naar Passau (D)

We vertrekken ’s morgens via de Duitse autowegen en houden onderweg halt voor het facultatieve middagmaal. We rijden verder zuidwaarts naar het Duitse Passau voor avondmaal en overnachting in ons 4*-hotel.

2e dag
Passau (O D)

Na het ontbijt verkennen we de mooie historische stadskern van Passau, een verrassende stad, gelegen aan de samenvloeiing van de 3 rivieren: de Ilz, de Inn en de Donau. Deze stad met z’n hoge torens, pittoreske pleintjes en romantische promenades straalt charme en flair uit. Omstreeks 14.30 uur gaan we aan boord van de MS Amelia. Koffie/thee met gebak staan reeds ter beschikking. We betrekken onze kajuiten, we maken kennis met de
faciliteiten van het schip en we genieten van ons eerste avondmaal aan boord.

3e dag
Wachau (OMD)

’s Morgens legt de MS Amelia aan in Dürnstein, de parel van de Wachau. Na een verzorgd en rustig ontbijt maken we een mooie wandeling en ontdekken we het barokke ommuurde stadje dat in de schaduw van de  Kuenringerburcht ligt, de burcht waar Richard Leeuwenhart gevangen zat. De parochiekerk heeft één van de mooiste baroktorens van Oostenrijk. Terug aan boord varen we richting Hongarije en genieten onderweg van prachtige
landschappen.

4e dag
Szentendre (OMD)

Het schip gaat omstreeks 07.00 uur voor anker in de omgeving van de Donaubocht in Hongarije. We stappen in de Carolus/Prima Tours-autocar voor de uitstap naar het historische en charmante kunstenaarsstadje Szentendre.
Dit stadje is een open doek voor fotografen. Het bulkt hier van de pastelkleurige gevels, smalle geplaveide straatjes en mooie barokke pleinen. Szentendre is een toonbeeld van kleine winkeltjes en galerieën, die vrijwel op iedere straathoek te vinden zijn. We brengen nog een verrassend bezoek aan het Mikró Csodák Museum. Het Margit Kovács Keramiek Museum is tevens een aanrader. Intussen zet de MS Amelia verder koers naar Boedapest. De aanblik bij het binnenvaren van de Hongaarse hoofdstad, de koningin van de Donau, is fenomenaal en onvergetelijk. Het neogotische parlementsgebouw springt onmiddellijk in het oog en uiteraard gaan we van boord voor een bezoek aan dit imposante gebouw. ’s Avonds maken we nog een verrassende stadsrondrit.

5e dag
Boedapest & Esztergom (OMD)

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de burchtwijk in het oudste stadshart van het stadsdeel Boeda. We verkennen de burchtheuvel met z’n vele gotische gebouwen, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de pleinen van het Koninklijk Paleis. Aansluitend ontdekken we de Pestzijde. We maken een grote sightseeing-tour met een uitgebreide stop aan het immense Heldenplein, en een wandeling langs de interessantste omliggende bezienswaardigheden. We beëindigen ons stadsbezoek aan Boedapest met een bezoek aan de Sint-Stephanusbasiliek. Ondertussen is de MS Amelia naar Esztergom gevaren en gaan we terug aan boord voor het avondmaal en ons schip zet koers richting Slowakije.

6e dag
Bratislava (OMD)

’s Morgens meren we aan in Bratislava, de stad waar de oude glans van de Habsburgse tijden zich verbindt met de charme van een jonge Slowaakse hoofdstad. We maken een geleide rondrit en wandeling door de oude stad met haar vele monumenten die recent in al hun glorie gerestaureerd werden. Het is heerlijk vertoeven in de gezellige straatjes en steegjes waar nu nog steeds de sfeer van Liszt, Beethoven en Mozart hangt. Iets na de middag wacht de MS Amelia ons op voor het middagmaal en vertrekt stroomopwaarts in de richting van Wenen. Het schip gaat voor anker omstreeks 20.00 uur, ideaal voor een avondrondrit langs de verlichte bezienswaardigheden.

7e dag
Wenen (OMD)

Na een ontspannende nachtrust en een lekker ontbijt staat de Carolus/Prima Tours-chauffeur weer klaar om onze stadsrondrit verder te zetten zodat we een omvattende indruk van de historisch belangrijke bezienswaardigheden
krijgen. We stoppen aan Schloss Belvedere voor een wandeling door het park en maken verder kennis met het moderne Wenen, een samensmelting van traditionele en moderne architectuur langs de UNO City en het Hundertwasserhaus. We gaan aan boord voor het middagmaal en bezoeken in de namiddag de Stephansdom en maken een stadswandeling door het oude stadscentrum van Wenen. Omstreeks 22.00 uur vertrekt het schip stroomopwaarts in de richting van Melk.

8e dag
Melk (OMD)

Bij het ontwaken genieten we opnieuw van een prachtig uitzicht op de Wachau met het schilderachtige wijngebied in de Donauvallei. Nu meert het schip aan in Melk. Hoog boven een oude arm van de Donau schittert de imposante
gevel van de benedictijnenabdij, één van de mooiste en meest betekenisvolle barokke is de abdij van Melk het intellectuele en spirituele centrum van het land. We bezoeken het Stiftsmuseum, de marmerzaal, de bibliotheek en de abdijkerk. In de namiddag varen we door de rustgevende landschappen van de Nibelungen- en de Strudengau. We genieten op deze laatste vaardag nog van de maaltijden, de accommodatie en het comfort dat de MS Amelia ons biedt tijdens de tocht naar Duitsland.

9e dag
Terugreis vanuit Passau (O)

‘s Morgens komt de MS Amelia aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een facultatief middagmaal onderweg.

Hotel

MS AMELIA

Het schip ‘MS Amelia****S’ is een schip met een hoge standaard: veel ruimte en comfort, gezellig en informeel.

Faciliteiten: 3 passagiersdekken, groot zonnedek met bubbelbad, shuffleboard, meubilair en een schaduwrijke zone aan de bar, lido-bar, panorama-lounge met bar, 2 restaurants met open tafeltijden, 2 dekken met een functionele ontvangsthal met receptie, lift, leeshoek, internet-café, winkeltje en wasserij.
Maaltijden: in het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd: een uitgebreid ontbijtbuffet met koude en warme gerechten en ’s middags en ’s avonds meergangen menu’s met een goede Europese en vegetarische keuken. ’s Namiddags koffie of thee met koekjes.
Kajuiten: stijlvolle en elegante buitenkajuiten, licht en smaakvol ingericht, verspreid over 3 dekken. De kajuiten op het Saturndek (middelste dek) en Oriondek (bovenste dek) beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken en hebben Franse balkons. De kajuiten op het Neptundek (= onderste dek) hebben kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te openen zijn. Alle kajuiten beschikken over douche, toilet, wastafel, haardroger, telefoon, satelliet-TV, radio, minibar, safe, airconditioning, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom. Kajuiten met 2 benedenbedden gescheiden of tweepersoonsbed. De driepersoonskajuiten hebben een neerklapbaar bed voor de 3e persoon.
Aan boord: gezellige en informele sfeer, casual kleding.

Logies:
1B (op aanvraag): dubbel alleengebruik buitenkajuit Saturndek;
2A (beperkt): tweepersoons buitenkajuit Neptundek;
2B: tweepersoons buitenkajuit Saturndek;
2C: tweepersoons buitenkajuit Oriondek.

 

Inbegrepen
 • vervoer heen en terug met luxe autocar;
 • 1 overnachting in 4*-hotel in omgeving Passau basis half-pension;
 • 7 nachten aan boord van de MS Amelia in tweepersoons buitenkajuit type 2A (Saturndek middelste dek) (ander kajuit-type:
 • zie toeslagen en kortingen) basis vol-pension vanaf avondmaal 2e dag t/m ontbijt 9e dag;
 • koffie/thee-service na middag- en avondmaal;
 • welkomstcocktail en captain’s dinner; animatieprogramma;
 • vrij gebruik van faciliteiten aan boord;
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd;
 • haventaksen gekend op cfr. 01/11/2016;
 • fooi boordpersoneel;
 • begeleide uitstappen met onze eigen Carolus/Prima Tours-autocar;
 • begeleiding.
Niet inbegrepen
 • tafeldranken;
 • inkomgelden (ca. € 40);
 • middagmaal 1e, 2e dag en 9e dag;
 • persoonlijke uitgaven;
 • reisverzekering.