NORMANDIË (Frankrijk)

Fabelachtige natuur, prachtige steden, mooie kust!

Normandië biedt een schitterende kust, mooie steden en een prachtige natuur. Deze streek is wereldwijd bekend geworden dankzij de Mont-Saint-Michel, een ware wedloop met de tijd van de middeleeuwse monniken. Normandië strekt zijn groene en fleurige campagne uit tussen de zee en het ‘bocagelandschap’. En hoewel de Mont-Saint-Michel daarvan de mooiste troef is, blijft deze berg vanaf de middeleeuwen het symbool van de manier waarop de mens de natuur beheerst. Normandië, waar de geschiedenis van Willem de Veroveraar tot de Gealliëerde Landing zijn sporen heeft achtergelaten, doet ons reizen in de tijd. De abdijen, de haventjes en de vakwerkhuizen volgen elkaar op van Deauville tot de rotskust van Étretat. Normandië is de streek van de beroemde Camembert, de appels en de cider, en inspireert tot rust en onthaasten. Klinkt aanlokkelijk, toch?

Toeslag:
1A: + € 152.

Kortingen:
kind 2 t/m 11 jaar in 2B: - € 216;
3e volw. in 2B: - € 42.

Reisformaliteiten:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Verzekeringstarief:
globale reisverzekering: € 4,50/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 3,90/dag/pers.

Reisprogramma

1e dag

Vertrek ‘s morgens vanuit onze centrale opstapplaatsen via Bergen (koffiestop), richting Amiens, de hoofdplaats van Picardië. Hier bezoeken we de grootste kathedraal van Frankrijk, een juweeltje van gotische bouwkunst. Jules Verne bracht een groot deel van zijn leven door in Amiens. De meeste werken van hem werden hier geschreven. Middagmaal. Dan verder langs de Pont de Normandie, een 2,14 km lange brug, die de monding van de Seine overspant, iets ten zuiden van Le Havre. Verder naar Honfleur, een schattig, schilderachtig oud vissersplaatsje. Vervolgens naar Caen, de stad van Willem de Veroveraar en tevens onze verblijfplaats.

2e dag
The longest day

Een dag in het teken van de ‘Landing van Normandië’. De ‘D-Day-Le choc-route’ gaat via Sainte-Mère-Église, verder via de belangrijkste aanvalsstranden van 6 juni 1944 nl. Utah Beach, Pointe du Hoc, Omaha Beach naar de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer en naar Arromanches-les-Bains, een belangrijke bevoorradingsplaats van de geallieerden. We brengen nog een bezoek aan het museum over de landing en aan de bunkers van Longues-sur-Mer, alvorens terug te keren naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag

We vertrekken naar Villedieu-les-Poêles, ook wel de ‘koperstad’ genoemd, dit vanwege haar eeuwenoude traditie in de koperindustrie. We brengen een bezoek aan een klokkengieterij. Verder naar de Mont-Saint-Michel voor middagmaal en vrij bezoek. Mogelijkheid om de abdij, ‘La Merveille’ facultatief te bezoeken. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag

Na het ontbijt vertrekken we naar Bayeux. Buiten la ‘Tapisserie de Bayeux’, is de kathedraal ook een moment van aandacht waard. Het is één van de mooiste gotische bouwwerken van Frankrijk. We rijden verder naar een plaatselijke cidrerie voor een degustatie (facultatief) van cider, pommeau en calvados. Middagmaal. De namiddag trekken we uit voor een bezoek aan Caen, hoofdplaats van de Calvados. We maken een korte wandeling door deze stad, gesticht door Willem de Veroveraar, die er 2 machtige abdijen liet bouwen of mogelijkheid tot bezoek aan het ‘Mémorial’ (niet inbegrepen ca. € 19,50).

5e dag

Onze terugreis gaat langs Rouen, de historische hoofdstad van Normandië en bekend om zijn historische kern en verbondenheid met Jeanne d’Arc. Onze bijzondere aandacht gaat hier uit naar de kathedraal Notre-Dame (bezoek). Hierna maken we een korte stadswandeling en vervolgens voorzien we vrije tijd tot 13.30 uur voor het facultatieve middagmaal. We vertrekken huiswaarts via de Franse autowegen richting Overijse en sluiten deze 5-daagse reis af met een verzorgde koffietafel. Verder via Hasselt naar Mol. Thuiskomst rond 20.30 uur, van een heerlijke reis!

Hotel

MERCURE CAEN COTE DE NACRE

Hotel Mercure Caen Côte de Nacre*** is gelegen aan de noordrand van de stad Caen, in Hérouville-Saint-Clair, op een 10-tal km van de Normandische kust. Het hotel ligt vlakbij een commercieel centrum en een bedrijventerrein (kantoren, geen industrie). Een ideaal verblijfsoord voor ons excursie-programma. Het hotel telt 88 kamers, die zoals bekend bij Mercure, ruim en comfortabel zijn ingericht. Alle kamers beschikken over een badkamer met bad/handdouche, toilet en haardroger, telefoon, satelliet-TV. Hotel Mercure Caen Côte de Nacre heeft een eigen restaurant ‘Le Normand’, waar een regionaal 3-gangenbuffet als avondmaal wordt aangeboden. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet. Aanrader.

Logies :
1A: standaard éénpersoonskamer
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.).

Inbegrepen
  • vervoer heen en terug met luxe autocar;
  • hoteldiensten basis vol-pension vanaf middagmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag;
  • koffietafel 5e dag;
  • uitstappen ter plaatse;
  • inkomgelden volgens programma;
  • begeleiding vanaf vertrek.
Niet inbegrepen
  • tafeldrank;
  • middagmaal 5e dag;
  • inkomgelden: museum Mémorial Caen, abdij ‘La Merveille’ en Calvados-boer;
  • reisverzekering.