Bloemenrivièra (Italië)

Deze attractieve kust is een fantastische belevenis!

Tijdens deze reis aan de Italiaanse Bloemenrivièra beleven we een unieke combinatie van kunst en cultuur alsook het culinaire genot van de Italiaanse keuken. ‘Mare e monti’, een uniek landschap met gans het jaar een bijzonder mild klimaat tussen de bergen en de zee. Beleef de attractieve kust van de Ligurische Ponente met zijn kleine vissersdorpjes, brede zandstranden en schitterende uitzichten, en ontdek het binnenland met zijn middeleeuwse dorpen. Geniet vooral van de Italiaanse levenswijze en laat u betoveren door de culinaire specialiteiten die deze streek te bieden heeft.

  • sep 2017
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
23/09/20178 dagen€ 915

Toeslag:
1Al: + € 165.

Korting:
3e volw. in 2B: - € 60.

Reisformaliteiten:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opmerking:
programma-verschuivingen mogelijk.

Verzekeringstarief:
globale reisverzekering: € 4,50/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 3,90/dag/pers.

Reisprogramma

1e dag

Vertrek ’s morgens aan onze opstapplaatsen via Luik, Luxemburg, Straatsburg en Basel. Facultatief middagmaal onderweg. Verder via Luzern naar St. Gotthard of omgeving Comomeer voor avondmaal en overnachting.

2e dag

Na het ontbijt rijden we langs Milaan en Genua en bereiken we Diano Marino aan de Italiaanse Bloemenrivièra waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. Middagmaal in het hotel. In de namiddag verkennen we Diano Marina en de omgeving van ons hotel. Vóór het avondmaal wordt ons een welkomstaperitief aangeboden.

3e dag
Imperia & Cervo.

Na het ontbijt bezoeken we het centrum van de Ligurische olijfolie Imperia. Een rondleiding door de elegante oude stad met de mooie zuilengangen brengt ons tot de Piazza Dante en het havengebied. We brengen een bezoek aan het museum van de olijfolie, waar we meer uitleg krijgen over de geschiedenis van de olijf, de teelt van de olijfboom en de productie van olijfolie. Hierna wacht ons een proeverij van olijfolie, Ligurische wijnen en specialiteiten. In de namiddag bezoeken we het stadje Cervo. Cervo is één van de mooiste middeleeuwse dorpjes aan de Ligurische kust, beschermd door 16e-eeuwse stadsmuren. Vanaf het kiezelstrand rijst dit dorpje op uit de schilderachtige, groene heuvels. De barokke Chiesa di San Giovanni is meer dan een bezoek waard. Avondmaal en overnachting.

4e dag
Marktdag Diano Marina & Giardini.

Een vrije voormiddag in onze verblijfplaats Diano Marina. Op dinsdag vindt hier de wekelijkse markt plaats waar onder meer streekproducten en kleding te koop aangeboden worden. Lichte lunch. Nabij Ventimiglia, op een naar de kust aflopende kaap, ligt een complex van prachtige botanische tuinen: de Giardini di Hanbury. De tuinen werden gesticht in het midden van de 19e eeuw en zijn tot op de dag van vandaag een oase van rust en natuurpracht. Na het bezoek aan de tuinen rijden we naar Loano. Hier kuieren we nog even rond aan het mooie uitgestrekte strand met een gezellige boulevard en leuke terrasjes. Bijzonder bezienswaardig is het gezellige historische stadscentrum met haar San Giovanni Battista kerk. Avondmaal, overnachting.

5e dag
Het middeleeuwse Albenga & Alassio.

Na het ontbijt bezichtigen we de 2500 jaar oude stad Albenga, een kunsthistorisch interessante stad, omgeven door goed bewaard gebleven stadsmuren. De kathedraal en de 4 hoge torens zorgen voor een merkwaardige skyline. Verder naar de nabijgelegen kuststad Alassio met haar mooi en breed zandstrand waar we verwacht worden voor het middagmaal. We wandelen door de ‘Budello’, de geliefde antieke straat dwars door de binnenstad, en bezichtigen de beroemde ‘Il Muretto’, een muur met teksten in keramiek van zowel bekende als onbekende persoonlijkheden. Avondmaal en overnachting.

6e dag
Dolceacqua & Sanremo, la Regina

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de bekendste plaats van de Bloemenrivièra Sanremo. Een geleide stadswandeling brengt ons o.a. langs de Russisch-orthodoxe kerk, het casino, één van de grootste van Europa, de Via Roma en La Pigna, het oude centrum met zijn smalle straatjes en middeleeuwse steegjes met kleine kerken, poortjes en kleine pleinen. Facultatief middagmaal. Natuurlijk mag het culinaire genot tijdens deze reis niet ontbreken. We brengen een bezoek aan één van de bekendste wijnproducenten in het westen van Ligurië. We proeven de rode en witte wijn met daarbij typisch Ligurische producten. Aansluitend verkennen we in het binnenland Dolceacqua. We wandelen over de beroemde Doria-brug, de ‘Ponte Vecchio di Dolceacqua’, welke de rivier de Nervia met een boog van 30 m overspant. Zelfs Claude Monet werd door deze brug geïnspireerd. ‘s Avonds genieten we van een smakelijk 4-gangenmenu. Overnachting.

7e dag
Turijn

We verlaten de Bloemenrivièra en rijden naar Turijn, gelegen aan de westelijke rand van de Povlakte in de heuvels van de Po. Turijn heeft een oud, edel hart en een jong, modieus gezicht en is misschien toch wel een vergeten parel in Italië. We maken een interessante stadswandeling in het historische centrum langs o.a. het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama, de kerk van San Lorenzo, de Porta Palatina en de kathedraal, waar de lijkwade van Turijn wordt bewaard. Facultatief middagmaal. Verder naar omgeving Comomeer of St. Gotthard voor avondmaal en tussenovernachting.

8e dag

Na het ontbijt rijden we via Basel, facultatief middagmaal, richting Straatsburg en Luxemburg naar de afstapplaatsen. Aankomst omstreeks 18.30 uur.

Hotel

ARC EN CIEL

Hotel Arc en Ciel*** is rustig gelegen in Diano Marina, aan de zee, op ca. 10 minuten wandelafstand van de promenade. Het hotel is omsloten door pijn- en palmbomen en biedt een prachtig uitzicht op de baai. Het restaurant, met zicht op zee, biedt Ligurische en internationale gerechten. Verzorgde kamers met zeezicht of landzicht voorzien van bad of douche en toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV, airconditioning. Lift. Prijs/kwaliteit, een waardig 3*-hotel, met een prachtige ligging. Onze tussenovernachtingshotels op heen- en terugreis zijn voorzien van alle comfort, hier geen zeezichtkamers.

Logies:
1Al: standaard éénpersoonskamer landzicht (op aanvraag/beperkt);
2A: standaard tweepersoonskamer zeezicht (max. 2 volw.) & 2Al: met landzicht.

Vanaf € 915
Vertrek in september 2017
Inbegrepen
  • vervoer heen en terug met luxe autocar;
  • hoteldiensten basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag;
  • 3 middagmalen;
  • 1 wijndegustatie inclusief lichte snacks;
  • 1 olijfolie-degustatie inclusief lichte snacks en een glas wijn;
  • alle uitstappen ter plaatse;
  • begeleiding vanaf vertrek.
Niet inbegrepen
  • tafeldrank;
  • inkomgelden ca. € 30; reisverzekering.